والدین عامل انتقال اختلال روانی به فرزندان
يكشنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۴، ۰۹:۱۴ ق.ظ
جوان نیوز: «اعظم جعفری» در گفتوگو با جوان نیوز، اظهار کرد: در واقع هر نوع تغییری که در ساختار یا کارکرد مغز ایجاد میشود، میتواند باعث بیماری روانی شود که از جمله آنها میتوان اختلالات جسمی مانند ضربه، نرسیدن خون به مغز، مصرف مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر را عنوان کرد. از اینرو با مشاهده اولین علائم از اختلالات روحی باید بلافاصله یک مشاور مجرب را در جریان گذاشت.این روانشناس با تأکید بر اینکه زمینه ابتلا به بیماری و نه خود آن بهصورت ارثی از والدین به کودک منتقل میشود، ادامه داد: برای رشد سالم یک فرد، محبت و عشق متعادل، راهنمایی مناسب، همچنین تشویق و نظم و انضباط از ضروریات دوران کودکی است، در واقع اگر کودک در برابر تجارب ناخوشایند بسیار قرار گیرد امکان ابتلا به بیماری روانی در آینده افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: علاوهبر این، نزاع خانوادگی، سوء تفاهم مستمر بین اعضای خانواده و فقدان صمیمیت و صداقت نیز اثرات نامساعدی علیالخصوص روی فرزندان گذاشته و اگر این فرد در بزرگسالی درگیر فقر، بیعدالتی، ناامنی، نبود ارزشهای انسانی، اعتقادی و مذهبی شود به صراحت میتوان گفت امکان ابتلا به اختلالات روحی به شکل چشمگیری در او افزایش مییابد.
جعفری افزود: روانشناسان معتقدند وقتی در فکر، باور و شناخت افراد انحراف و خطای پایدار و مداومی ایجاد میشود او بهتدریج دچار بیماری روانی میشود. این در حالی است که افراد در صورت ابتلا به اختلالهای روحی با تکبعدی شدن(اصرار وسواسگونه و غیرمنطقی در انجام بخشی از امور و فراموش کردن سایر جنبههای زندگی)، گوشهگیری (قطع یا کاهش روابط اجتماعی)، احساس بد شانسی مستمر، خودآزاری یا دیگرآزاری و احساس مفرط درماندگی مواجه میشوند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: هر کس که به شکل افراطی احساس افسردگی و غم میکند باید وضعیت را ارزیابی کرده و بهدنبال پاسخهای مقابلهای مناسب بگردد.
۹۴/۰۹/۲۹